Mannen

Begeleiding van mannen van 15 tot 35 jaar

De laatste tijd komen steeds vaker mannen naar mij toe met de vraag hen te begeleiden omdat ze langzaam zijn vastgelopen in hun leven. Ben jij een man tussen de 15 en 35 jaar en heb jij het idee dat je vastloopt? Heb je weinig puf en motivatie om dingen te doen? Weet je niet waar je moet beginnen om je leven weer op de rit te krijgen? Of zijn er een aantal dingen waar je in je eentje niet uitkomt?

Ik zal hier in vijf basisprincipes aangeven wat mijn begeleiding jou biedt. Belangrijk uitgangspunt in deze levensbrede begeleiding is, dat ik je niet kan vertellen hoe je moet leven maar dat ik je wel kan helpen om erachter te komen hoe jij wilt leven, als jij zelf maar wilt. Ik help jou je eigen kracht te (her)vinden vanuit de volgende principes:

  1. Levenskunst

We gaan jouw eigen wijsheid aanspreken. Wat is die unieke manier waarop jij wilt leven? Samen gaan we richting bepalen en doelen stellen in jouw leven. Dit punt staat ook voor inspiratie: waar word jij warm van?

  1. Autonomie

Je zal tijdens de periode van begeleiding steeds meer het gevoel krijgen dat jij in jouw leven aan het roer staat. De begeleiding is gericht op het vergroten van jouw zelfredzaamheid. Je moet het wel zelf doen, maar zeker niet alleen. Niemand hoeft alles alleen te doen en iedereen heeft mensen om zich heen nodig met wie hij verbonden is en bij wie hij kan aankloppen voor raad en hulp.

  1. Kracht & uitdaging

Met een fit en gezond lichaam kan je de wereld zelfverzekerd tegemoet. Je wordt er simpelweg aantrekkelijker van. Ik vind het persoonlijk heerlijk om elk moment van de dag fit genoeg te zijn om een uur te kunnen hardlopen, een paar uur te kunnen fietsen en een klimtoren te kunnen beklimmen. Wat wil jij op den duur kunnen?

       “Na een jaar sporten met Sjoerd ben ik bijna 10 kilo kwijt en heb ik veel meer energie.         Ik merk gewoon dat alles wat ik doe veel makkelijker gaat. Die blessures ben ik ook           bijna kwijt.” David (19 jaar)

  1. Waardering

We werken toe naar een situatie waarin je je weer gewaardeerd voelt voor wie jij bent. Wat zijn jouw krachten en wat heeft jou gevormd tot wie jij nu bent? Met een no-bullshit houding zal ik je complimenten geven voor wat goed gaat, maar ook aangeven waarin je jezelf kan verbeteren.

  1. Rust

Het is belangrijk dat je in een situatie komt waarin jij je verder kunt ontwikkelen. Hiervoor gaan we stap voor stap jouw leven opruimen en daardoor ruimte creëren voor nieuwe initiatieven.

Gaan we samen een tijdje op pad? Dan bekijken we hoe we deze principes in jouw leven vorm kunnen geven. Gedurende een periode van drie maanden zien we elkaar wekelijks één dagdeel. Na een eerste kennismaking maken we samen een haalbaar plan voor de hele periode. Gaandeweg evalueren we de vorderingen en stellen eventueel de doelen bij.

         “Ik had het gevoel dat ik geen wereld meer had en dat ik me overal steeds moest                 aanpassen. Ik heb nu weer een wereld en kan weer mijzelf zijn.” Ralph (35 jaar)