Eenzaamheid

“All men’s miseries derive from not being able to sit quiet in a room alone” Blaise Pascal

Eenzaamheid is een toenemend probleem in deze individualiserende samenleving. Op het gebied van eenzaamheid ben ik gesprekspartner op het gebied van de eigen beleving van alleen-zijn. Wat betekent alleen zijn voor mij? Hoe ga ik om met mijn eenzaamheid? Hoe komt ’t dat ik mij zo eenzaam voel? Dit zijn voorbeeldvragen die aan bod zullen komen. Uit eigen ervaring weet ik dat ook meditatie een effectieve wijze kan zijn om met eenzaamheid om te gaan. Ik zal u hier desgewenst enkele adviezen in geven, maar we kunnen ook beginnen met een keer samen te zitten.

“Eenzaamheid is in feite niks anders dan opgescheept zitten met iemand die je niet ziet zitten, namelijk jezelf. Daardoor voel je je gedwongen om gezelschap te zoeken of afleiding of verdoving, en als dat niet lukt of uitgewerkt is voel je je nog eenzamer.” (Geurtz, 2012: 145) (Geurtz, Jan (2012) Verslaafd aan liefde. Anbo: Amsterdam)

eenzaamheid

“Light the candles and pour the red wine into your glass. Before you eat raise your glass in honor of yourself. This company is the best you’ll ever have.” Daniël Halpern